KLIK SINI

Friday, June 20, 2014

Tutorial/Cara untuk Print Screen




Hai,hari ni Aina nak ajar korang cara untuk print screen


1- open file or apa je gambar yng korang nak print screen

2.,klik button dekat laptop/komputer korang (ctrl+alt+PrtSc sysRq) and then, klik ketiga tiga button tu dengan serentak

3- buka aplikasi paint dekat laptop or computer korang (rujuk gmbr di bawah )




4- lepas dah buka app paint dekt laptop or komputer korang  rujuk gambar kat bawah ni.


5- (rujuk gambar dibawah)



6.Lepas tu,keluarlah gambar yang korang print screen tu ...cara nak save pulak tutup app paint and then dia akan keluar macam gambr kat bawah

7-lepastu tekan save
8- Done....mudah je kan ?







No comments:

Post a Comment