KLIK SINI

Thursday, June 30, 2016

PEMENANG PENCARIAN BLOGLIST BULAN JULAI



Senarai peserta klik sini


PEMENANGNYA .....


  1.   http://cerikokoblog.blogspot.my/2016/06/pencarian-bloglist-bulan-julai.html
  2. http://eatmakeread.blogspot.com/2016/06/pencarian-bloglist-bulan-julai.html
  3. http://belogftnqsfsyhrsli.blogspot.my/2016/06/pencarian-bloglist-bulan-julai.html
  4. http://theathra.blogspot.my/2016/06/pencarian-bloglist-bulan-julai.html
  5. http://spendalusuh.blogspot.my/2016/06/pencarian-bloglist-bulan-julai.html
  6. http://afifahwan.blogspot.my/2016/06/pencarian-bloglist-bulan-julai.html
  7. http://bicaragadisbiasa.blogspot.my/2016/06/pencarian-bloglist-bulan-julai.html
  8. http://mimieyayuniey.blogspot.my/2016/06/pencarian-bloglist-bulan-julai.html
  9. http://tintahayati.blogspot.my/2016/06/pencarian-bloglist-bulan-julai.html
  10. http://bluechoralpearl.blogspot.my/2016/06/pencarian-bloglist-bulan-julai.html


Tq semua sebab join and tahniah kepada semua pemenang.. sesiapa yg tak berjaya nantikan pencarian bloglist bulan Ogos pulak ok?

Pencarian Bloglist Bulan Julai

Hai..Ni kali kedua Aina buat segmen untuk bloglist..Hope ramai yang join.

*lawa ean banner niem hahaha



Syarat simple je.



1)Follow blog Aina

2)Buat entri bertajuk "Pencarian Bloglist Bulan Julai" 

3)Copy banner diatas dan backlink kan ke entry ni.

4)Tinggalkan link entry anda pada ruangan komen dibawah

5)pstt Jangan lupa klik2 iklan nuffnang yang ada kat blog Aina niem..


=TARIKH TAMAT:30/6/2016=

*10 PESERTA YANG BERTUAH AKAN DIMASUKKAN KE DALAM BLOGLIST AINA SELAMA SEBULAN

*PEMENANG AKAN DIPILIH MENGGUNAKAN RANDOM.ORG


ARTIKEL LAIN

8 Tips 'Simple' Bersahur Untuk Terus Kenyang Dan Bertenaga Sampai Maghrib

[KUIZ] Nak Tahu Korang Sebenarnya Musuh Atau BFF Tarzan? Klik Sini!

5 Babak Dalam The Conjuring 2 Yang Boleh Buat Korang Demam Panas Sebulan. Berani Tengok?

Wednesday, June 29, 2016

Maxis wants to give you an iPhone 6s or 6s Plus in exchange for your old phone!







ARTIKEL KLIK>>> sini

Tuesday, June 28, 2016

DIAM TERNYATA BOLEH MEMBATALKAN PUASA?






Dalam acara ceramah seorang ustaz berkata "Ternyata diam boleh membatalkan puasa".
Lalu para jamaah serentak terkejut hairan bagaimana boleh batal puasanya???
Tanya salah seorang jemaah, lalu dengan santai ustadz berkata...
"Hal yang membatalkan puasa kerana diam, misalnya :
Diam-diam sarapan pagi
Diam-diam minum cendol
Diam-diam makan maggi
Diam-diam merokok
Diam-diam makan dalam kereta".

Don't take it serious ok? HAHAHA

p/s: Diam-diam2 jangan lupa follow blog Aina ><


Tak Payah lah drama contest!





Nak join? Tekan SINI..Jangan lupa like facebook page Toshiba Malaysia untuk keterangan lanjut.Bukan selalu orang nak bagi duit raya kan kan kan...

STEPS TO WIN








Saturday, June 25, 2016

Cara buat kerepek rumpai laut

Assalamualaikum.Korang pernah makan tak kerepek rumpai laut?..Sekarang ni dah famous tau kerepek tu.Korang boleh try buat sendiri sebab cara buat dia simple jah.

Ni contoh kerepek rumpai laut


.picture kredit from dapur kecilku


Bahan-bahan yang diperlukan

-kulit popia
-kepingan rumpai laut 
-putih telur
-minyak (untuk goreng)


Kat bawah ni contoh kepingan rumpai laut
*google image

Cara-cara untuk membuatnya

1)Ambil kulit popia dan susunkan kepingan rumpai laut di atasnya

2)Letakkan putih telur di atas kulit popia tadi.

3)Ambil sekeping lagi kulit popia dan letakkan di atas kulit popia yang ada rumpai laut tu..

4)Tunggu sampai putih telur yang korang sapu kat kulit popia tadi kering supaya senang nak gunting.

5)Lepas dah kering,gunting kulit popia tu.(suka hati korang lha nak gunting macam mana pun ) hehe

5)Goreng


Okey dah siap..


Friday, June 24, 2016

Cara mudah dapat hadiah!








Hai harini Aina nak ajar korang cara mudah untuk dapat hadiah.Korang hanya perlu daftar,kumpul point (dengan menjawab soalan yang disediakan) and dapat rewards yeayy



Maybe ramai yang xtahu maksud WOOP kan...and Aina pun tak tahu macam mana nak terangkan hehe..So,korang boleh refer pada gambar kat bawah ni..


Ada dua missions yang kita kena jawab iaitu daily misions and big missions.Daily missions tu tak lha susah sangat kacang hijau je..hakss..Tapi,big mission susah sikit...Walaupun big missions tu susah, point yang kita dapat lebih banyak berbanding daily missions.

Btw,kalau korang nak dapat rewards yang best2,korang kena kumpul point banyak2...Tapi, Aina masih belum dapat mana2 rewards sebab point sikit huhu.. setakat ni Aina tak pernah dengar yang WOOP ni penipu..So,korang tak perlu takut untuk join sebab dah ramai yang dapat rewards daripada WOOP ni.

Antara rewards yang disediakan:-



p/s : sebenarnya ada banyak lagi rewards yang korang boleh dapat..Tapi Aina malas nak screen shoot banyak-ii hahah

Haa macam mana?..dah faham?..Kalau korang tak faham boleh komen kat bawah 



NAK DAFTAR WOOP?

KLIK SINI












Wednesday, June 22, 2016

Segmen Sally nak bagi Kad Raya 2016!




Jom Join ^


Mula - 6/6/2016 | Tamat - 26/6/2016

SEGMEN: REVIEW WITH BAJUWARNACOKLAT




Jom Join ^

TAMAT: 3 JULAI 2016



Monday, June 20, 2016

Kad Raya GA by Nina







Syarat-syarat :

1. Follow blog Nina

2. Follow IG (terpulang kepada peserta)

3. Buat 1 entri "Kad Raya GA by Nina"

4. Masukkan banner GA ke dalam entry dan backlink ke blog Nina

5. Pemenang dipilih menerusi RANDOM.ORG

6. GA bersiaran dari 17 - 21 Jun 2016 (11.58 PM)


Hadiahnya :

1 Kad Raya x 17 keping

Saturday, June 18, 2016

GIVEAWAY BY SYAZWANI MAZLAN 2016

jom join

 jom baca syarat-syarat penyertaan. Mudah je...

Buat satu entri bertajuk  GIVEAWAY BY SYAZWANI MAZLAN 2016 (letak gambar di atas tu beserta syarat-syarat penyertaan.
Follow Blog Wani
Like Page Wani
Selesai buat entri, komen entri ini dan beri link entri tersebut
Terbuka untuk Bloggers seluruh Malaysia
Tarikh Tutup Penyertaan 13 Julai 2016

Madinah and Vietnam Souvenirs Giveaway by Nafas Baru



jom join ^^



Follower ke 1321 and subscriber ke 152


Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin

Bersempena dengan bulan Jun 2016 yang merupakan ulang tahun perkahwinan ke-4 mummy, bulan Ramadhan Al Mubarak,  dan kelahiran putera sulung mummy, Dzal Aidi Fiqry yang kedua tahun. Mummy berbesar hati untuk menjayakan satu Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin khas untuk pembaca blog mummy www.azlindaalin.com . Mummy tak buat syarat berat untuk Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin. 



GIVEAWAY RAMADHAN 2016 BERSAMA AZLINDA ALIN 



Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin


Syahoney Kitty Shoppe Giveaway



jom join

Syaratnya?
1. Like page "syahoney kitty shoppe" di FB
2. Follow page "syahoney kitty shoppe" di Instagram.
3. Follow http://dia-honey.blogspot.my (optional)
4. Buat satu entry bertajuk "Syahoney Kitty Shoppe Giveaway" di blog anda
5. Komen "Eid Mubarak" pada ALBUM giveaway di FB syahoney kitty shoppe  (letakkan sekali link entry anda). Dan share post berkenaan.


Bermula 14 June 2016 sehingga 20 june 2016.
Nama pemenang akan di umumkan pada 23 June 2016.