KLIK SINI

Saturday, June 25, 2016

Cara buat kerepek rumpai laut

Assalamualaikum.Korang pernah makan tak kerepek rumpai laut?..Sekarang ni dah famous tau kerepek tu.Korang boleh try buat sendiri sebab cara buat dia simple jah.

Ni contoh kerepek rumpai laut


.picture kredit from dapur kecilku


Bahan-bahan yang diperlukan

-kulit popia
-kepingan rumpai laut 
-putih telur
-minyak (untuk goreng)


Kat bawah ni contoh kepingan rumpai laut
*google image

Cara-cara untuk membuatnya

1)Ambil kulit popia dan susunkan kepingan rumpai laut di atasnya

2)Letakkan putih telur di atas kulit popia tadi.

3)Ambil sekeping lagi kulit popia dan letakkan di atas kulit popia yang ada rumpai laut tu..

4)Tunggu sampai putih telur yang korang sapu kat kulit popia tadi kering supaya senang nak gunting.

5)Lepas dah kering,gunting kulit popia tu.(suka hati korang lha nak gunting macam mana pun ) hehe

5)Goreng


Okey dah siap..


2 comments: